Regeling grote artistieke producties en festivals 2022

Geschreven door Redactie
Regeling grote artistieke producties en festivals 2022

Organisatoren van een productie of festival kunnen in januari 2022 weer subsidie aanvragen bij provincie Gelderland.


Dit geldt voor alles op het gebied van: muziek, theater, beeldende kunst en vormgeving, mode, film, nieuwe media en literaire cultuur of erfgoed.

Juist nu

De veiligheids- en gezondheidsmaatregelen vanwege Covid-19 hebben nog steeds invloed op de cultuursector. Er zijn meer kosten en minder (betalende) bezoekers. De uiteindelijke gevolgen daarvan zijn nog niet duidelijk. Daarom willen gedeputeerde staten blijven investeren in cultuur, juist nú. De subsidie voor grote producties en festivals, die vorig jaar eindigde, wordt daarom nogmaals geopend. Deze extra subsidie is bedoeld voor Gelderse artistieke producties en festivals die in 2022 plaatsvinden.

Subsidievoorwaarden

Volgend jaar wordt er eenmalig € 900.000 beschikbaar gesteld. Organisaties kunnen een bedrag tussen de € 15.000 en € 25.000 aanvragen. Voorwaarde is dat de aanvrager zelf de helft van het subsidiebedrag op tafel legt. Indienen van een subsidieaanvraag kan vanaf 7 januari 2022 om 9.00 uur, tot uiterlijk 21 januari, 16.00 uur. Ga voor meer informatie naar onze subsidiepagina.



Onze Ambassadeurs