Tips tegen een droge huid

Geschreven door Redactie
Tips tegen een droge huid

Houd je huid jong en stralend

Naarmate het seizoen naar de winter verschuift, begint de temperatuur te dalen. De koele, droge lucht versnelt het waterverlies van de huid, waardoor de huid er ruw, droog en dof uit kan zien. Hier zijn enkele tips om uitdroging van de huid tegen te gaan en uw huid er stralend en fris uit te laten zien.

Om je huid voor te bereiden op de winter, kan je je dagelijkse huidverzorgingsroutine aanpassen. Kies voor een milde, hydraterende reiniger voor het gezicht en een zachte, hydraterende body wash.

Ook al is de zonnestraling in de winter minder intens, toch is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de schadelijke Uv-stralen van de zon. Het dagelijks gebruik van een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 kan schade door de zon helpen voorkomen. Zo houd je je huid jong en fris.

Dode huidcellen kunnen ervoor zorgen dat de moisturizer niet volledig wordt opgenomen, gebruik dus een of twee keer per week een milde exfoliator om ophoping te voorkomen.

Vermijd het gebruik van harde peeling, toners en middelen die olie van de huid kunnen verwijderen. Gebruik in plaats daarvan schuimende of hydraterende scrubs om oude huidcellen voorzichtig te verwijderen zonder de huid van het vocht te ontdoen.

Neem deze tips mee en je huid zal stralen !

Onze Ambassadeurs