Help ons bij het bladruimen!

Geschreven door Redactie

Vorige maand plaatsten we op verschillende plekken in Ermelo bladkorven

Je kunt de korven gebruiken voor al het blad dat van de gemeentelijke bomen waait. Het is niet de bedoeling dat jij jouw eigen snoei- of tuinafval in de korven doet. Wij zien helaas dat dit toch veel gebeurt. Dit heeft vervelende gevolgen.

Waarom geen snoei- en tuinafval tussen het blad?

Van al het blad dat de gemeente opruimt, wordt bladcompost gemaakt. Als er snoeiafval tussen het blad zit, zorgt dit voor veel extra kosten en vertraging. Het snoeiafval moet achteraf gescheiden worden, omdat takken langzamer verteren dan blad. Daarnaast gaat de bladzuigmachine van de gemeente er van kapot. Deze machine kan geen takken en snoeiafval verwerken, en loopt dan vast.

Wat doe je wél met jouw eigen snoei- en tuinafval?

Als je niet veel eigen tuinafval hebt, kun je dit kwijt in jouw groene container. Past het niet in de container? Dan kun je het snoeiafval gratis wegbrengen naar afvalcentrum Kamphorst (Rodeschuurderwegje 26-28). Je hebt hiervoor jouw afvalpas nodig. Kijk hier voor meer informatie.

Een kijkje achter de schermen van het bladruimen

Het bladruimen in Ermelo is een enorme ‘operatie’. Waar we vandaag geveegd hebben, ligt het morgen weer vol. De gemeente Ermelo zet hier zo’n 12 mensen voor in, van november tot en met maart. Zij werken elke dag met verschillende machines en voertuigen om al het blad weg te krijgen. Zoals de bladveegwagen, met heel veel apparatuur. Er zijn maar een paar medewerkers die deze wagen kunnen bedienen, waaronder hoofdbestuurder Liibaan. Wij spraken Liibaan over zijn verantwoordelijke werk.Onze Ambassadeurs