Ook in 2022 subsidie voor het vergroenen en klimaatbestendig inrichten van de tuin

Geschreven door Redactie
Ook in 2022 subsidie voor het vergroenen en klimaatbestendig inrichten van de tuin

Ook in 2022 kunnen huishoudens en ondernemers subsidie aanvragen voor het nemen van maatregelen om tuin of bedrijfsterrein te vergroenen.

En daarmee beter voorbereid te zijn op droogte, hitte en hoosbuien. Deze ‘stimuleringsregeling’ is een initiatief van de Noord-Veluwse gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem in samenwerking met waterschap Vallei en Veluwe en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

De bestuurders uit de regio die gaan over Water en Klimaatadaptatie zijn enthousiast over deze regeling. Wethouder Bert van Bijsteren: “We staan als samenleving voor grote opgaven. Op langere termijn kunnen de gevolgen van klimaatverandering ingrijpend uitpakken. Deze opgave is te groot om als gemeente alleen op te lossen. Daarom trekken we samen op met andere gemeenten, waterschap, provincie en het drinkwaterbedrijf. Maar ook hebben we de hulp van inwoners en ondernemers hard nodig. Met deze subsidieregeling geven we inwoners graag een steuntje in de rug”.
Aanvragen subsidie

De subsidie kan worden aangevraagd via de website van Veluwe Duurzaam. Alle informatie over de maatregelen en de voorwaarden zijn te vinden op www.veluweduurzaam.nl/stimuleringsregeling.

Bij Veluwe Duurzaam kunnen inwoners en bedrijven terecht voor informatie en advies op het gebied van energiebesparing, verduurzaming van woning, tuin en milieu. Veluwe Duurzaam werkt in opdracht van de zeven regiogemeenten: Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Onze Ambassadeurs