Start Werkzaamheden Parkeerterrein PLUS

Geschreven door Redactie
Start Werkzaamheden Parkeerterrein PLUS

Vanaf 8 november starten werkzaamheden aan de Markt. De werkzaamheden bestaan uit het bouwrijp maken van het parkeerterrein voor de PLUS.


We verwachten hiermee half december klaar te zijn. Tijdens deze werkzaamheden is de Plus gewoon geopend. Als de grond klaar is voor de bouw, wordt het verkocht aan PLUS Vastgoed. Zij zorgen voor nieuwbouw van de PLUS en Action. Na het bouwrijp maken, starten Plus en Action met de bouwwerkzaamheden. Deze werkzaamheden duren een jaar.

Wat gebeurt er op het parkeerterrein?

Er wordt gegraven voor het verleggen van kabels, leidingen en riool. Ook halen we de bestrating weg. Daarnaast moeten we het hoogteverschil tussen de Burg. Langmanstraat en het huidige parkeerterrein tijdelijk oplossen. Tijdens de werkzaamheden voor het bouwrijp maken is de weg voor de Expert afgesloten voor doorgaand rijverkeer. Alleen laden en lossen is toegestaan. Ook kunt u niet meer parkeren voor de ingang van de Plus.

Andere plek ondergrondse containers

De ondergrondse containers bij de PLUS worden weggehaald. De glas-, blik- en textielcontainers komen aan de noordzijde van de Markt (tegen de Chevallierlaan aan). Uw drankkartonnen kunt u kwijt in de afvalcontainers achter de Hema. De brievenbus wordt verplaatst naar de westzijde van de Plus aan de Markt.

Hoe gaat het verder met de inrichting van de Markt?

Het besluit van de gemeenteraad over de definitieve inrichting van de Markt verwachten we dit najaar. We verwachten in 2022 met de nieuwe inrichting te beginnen. De nieuwe Markt krijgt voldoende parkeerplaatsen, een aantrekkelijke groene inrichting en voorzieningen in het kader van klimaatadaptatie. Er komt een breed winkelaanbod op logische plekken.





Onze Ambassadeurs