Christus de Verlosser

Geschreven door Redactie

Eén van de zeven nieuwe wereldwonderen.

In het Portugees wordt hij Cristo Redentor genoemd. Christus de Verlosser is een megagroot standbeeld van Jezus Christus dat in de wijk Alto da Boa Vista staat. Het beeld heeft een hoogte van 38 meter hoog en staat op de 710 meter hoge berg Corcovado. Hij kijkt uit over de stad Rio de Janeiro.

In totaal weegt het beeld 1145 ton. De spanwijdte tussen beide armen bedraagt 28 meter. Heitor da Silva Costa heeft het beeld ontworpen en beeldhouwer Paul Landowski heeft het beeld gemaakt in Frankrijk. Het beeld werd aan Brazilië geschonken en in delen van 16 ton verscheept. Het gezicht van het beeld werd gemaakt door Gheorghe Leonida.

Je kan het beeld bezoeken via een tandradbaan. Die klimt via de Floresta da Tijuca tot vlak onder het standbeeld. Maar sinds 2004 is het standbeeld ook bereikbaar met drie liften of vier roltrappen. In april 2010 werd voor het eerst sinds 1931 de toegang tot het beeld afgesloten door een aardverschuiving met hevige regenval. Op 17 januari 2014 raakte een vinger beschadigd door een blikseminslag.

Onze Ambassadeurs