Het is vandaag Nationale knuffeldag

Geschreven door Redactie

National Hug Day of National Hugging Day vindt plaats op 21 januari.

Het doel van de dag is om iedereen te helpen meer emotie te tonen in het openbaar. De enige manier om de dag te vieren is door een knuffel te geven aan iedereen die je maar wilt. Hoewel National Hug Day en de Free Hugs-campagne veel overeenkomsten vertonen, is er geen verband tussen de twee.

Of je nu een familielid of een vreemde knuffelt, de mentale en fysieke gezondheidsvoordelen zij n hetzelfde. Vanaf de dag dat we geboren zij n, verbeteren knuffels of aanrakingen onze slaap. Knuffelen maakt oxytocine vrij . Op zichzelf biedt dit hormoon enorme voordelen voor de gezondheid. Het geeft ons niet alleen feel-good hormonen, maar het vermindert ook de pij n. Het ontvangen van een knuffel helpt stress te verminderen, verlaagt de bloeddruk en verlaagt het risico op hartaandoeningen. Het verlicht ook angst.

Geef iemand een dikke knuffel. Of, als je er een nodig hebt, om een knuffel vragen en de vruchten plukken. Je kunt ook een mentale knuffel geven. Laat iemand weten dat je om ze geeft door warme, vrolij ke bemoedigende woorden te sturen naar diegenen in je omgeving. Vergroot hun vreugde door ze te laten weten hoeveel ze voor je betekenen met een verbale knuffel totdat je ze de echte kunt geven. Gebruik de tag: #NationalHuggingDayOnsNieuws om op sociale media te posten.Onze Ambassadeurs