Vis à Vis verzorgt openingsspektakel voor Floriade Expo 2022

Geschreven door Redactie
Vis à Vis verzorgt openingsspektakel voor Floriade Expo 2022

Op 13 april 2022 verzorgt Vis à Vis de openingsshow van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022.

In het Weerwater en op de Esplanade in Almere Centrum met uitzicht op het Floriade-park zal Vis à Vis met een groots spektakel het thema transformatie verbeelden. Naast de officiële openingsshow op 13 april zijn er twee extra voorstellingen op 15 en 16 april. De voorstellingen van Vis à Vis zijn een cadeau speciaal voor de inwoners van Almere en Flevoland.

Vis à Vis laat zich voor het openingsspektakel SCHOONSCHIP inspireren door het thema van Floriade ‘Growing Green Cities’. Voordat we in de groene steden kunnen wonen is een grote transformatie nodig. Vis à Vis geeft kinderen de touwtjes in handen om ons naar de nieuwe wereld te leiden. Zij transformeren de vervuilende industrie en haar schoorsteenpijpen op een ingrijpende en innovatieve manier naar een wind aangedreven stad en laten daarmee zien dat er een bestendige toekomst mogelijk is. Marianne Seine, regisseur: “Vis à Vis wil graag laten zien, dat de wereld ook ánders kan zijn. We hebben verbeeldingskracht nodig om een betere toekomst te verwerkelijken. De daadkrachtige kinderen in SCHOONSCHIP verbeelden dit op poëtische wijze. Wij verheugen ons om naar de binnenstad van Almere te komen om dit aan de Flevolanders te laten zien”. Op theatrale en bijzondere wijze maakt Vis à Vis de verbinding met Almere en Floriade.
 
Vis à Vis werkt met een groot team om de openingsvoorstellingen voor Floriade te verzorgen. De opbouw en repetities zijn in volle gang. Voor de openingsshow werkt Vis à Vis samen met het Almeerse muziekensemble Black Pencil en 200 kinderen van theater- en dansscholen scholen uit Flevoland, uit Almere, Dronten, Emmeloord, Lelystad, Urk en Zeewolde.
 
https://youtu.be/xoMPkbl2Mto
 
“Floriade biedt een podium voor alle Almeerse cultuurpartners. Dit vormt een deel van de kracht en de legacy van de Expo voor de versterking van de culturele infrastructuur in Almere. Zo zijn ook BonteHond, Speelwildernis, Suburbia en de amateurverenigingen allen actief en aanwezig in het cultuurprogramma van Floriade en een deel in de gezamenlijke programmering van de binnenstad. Vis à Vis als enige landelijke spektakeltheatergezelschap in Nederland is een van onze kroonjuwelen die samen met het nieuwe muziekensemble Black Pencil de opening van Floriade verzorgt. Een Almeers openingsweekend zonder Vis à Vis is ondenkbaar.”, aldus Hilde van Garderen, wethouder Openbare Ruimte, Kunst & Cultuur en Stadsvernieuwing.

Vis à Vis

Vis à Vis heeft zich de afgelopen 30 jaar meester getoond in uniek theaterspektakel in de openlucht. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. In al het theatrale geweld blijft de menselijke maat de hoofdrol spelen. Vis à Vis heeft haar eigen locatie naast het Almeerderstrand.

Floriade Expo 2022

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Onze Ambassadeurs