Rijd klimaatvriendelijker, schoner én veiliger
Op alle 4 de vrijdagen in maart komen medewerkers van Band op Spanning naar Zeewolde.
Daar voeren zij de gratis service ‘Band op Spanning’ uit. Met professionele apparatuur wordt de bandenspanning van auto’s gecontroleerd en worden de banden zo nodig opgepompt.
Hoe gaat het in z'n werk?
De servicemedewerkers van ‘Band op Spanning’ dragen opvallende kleding en staan op parkeerplaatsen in het centrum van Zeewolde. Daar spreken zij automobilisten aan over de gratis service.
Wil je meedoen?
Dan krijg je een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Als je vervolgens je auto hebt geparkeerd en je bent op pad, dan hoef je verder niets meer te doen. De servicemedewerkers controleren de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen! Zo weet je precies wat er gebeurd is, wel zo prettig.
Liever niet?
De medewerkers van ‘Band op Spanning’ zullen nooit ongevraagd aan je auto komen en komen alleen in actie als uw auto een aanmeldkaart onder de ruitenwisser heeft.
Lage bandenspanning veroorzaakt in Nederland 400 miljoen kg CO2 uitstoot
In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks ca. 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Rijden met een te lage bandenspanning is duurder; een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband.