Opnieuw financiële steun voor cultuur Harderwijk en Hierden

Geschreven door Redactie
Opnieuw financiële steun voor cultuur Harderwijk en Hierden

Met geld dat de rijksoverheid aan gemeenten beschikbaar heeft gesteld voor de cultuursector, heeft het college van B&W opnieuw een subsidieregeling in het leven geroepen.

Daarmee geeft het college uitvoering aan het verzoek van de gemeenteraad om de beschikbare rijksmiddelen daadwerkelijk ten gunste van kunst en cultuur in te zetten. Er is een bedrag van in totaal € 320.000 beschikbaar.
De subsidie is beschikbaar voor culturele voorzieningen die gevestigd zijn binnen de gemeente en gericht zijn op de inwoners van de gemeente. Zij moeten aantoonbaar nadeel hebben ondervonden van de maatregelen rond Covid-19 in de periode van 1 augustus 2021 tot en met 28 februari 2022. Of investeringen voorzien die nodig zijn cultuur beschikbaar te maken of te houden voor de inwoners van Harderwijk en Hierden.

Aanvragen voor deze eenmalige subsidie kunnen bij de gemeente worden ingediend vanaf de dag na publicatie van de regeling tot en met 30 juni 2022. De subsidies worden in behandeling genomen en toegekend op volgorde van ontvangst. Nadere informatie is te vinden op de website van de gemeente: www.harderwijk.nl.

Onze Ambassadeurs