Interieur restyle? Kies voor circulair!

Geschreven door Redactie
Interieur restyle? Kies voor circulair!

Is jouw woning of thuis-werkplek toe aan een interieur restyle?

Geef jouw plek een toffe nieuwe look. Kies voor duurzame materialen en oplossingen en doe mee aan de challenge: “Interieur restyle? Kies voor circulair! www.ikdoemeejijook.nl  #ikdoemeejijook 

Nieuwe look?

Geef je huis een lente-make-over. Circulaire meubelen, verlichting of accessoires kunnen worden gemaakt van bio-based materialen welke biologisch afbreekbaar zijn of kies voor gerecyclede materiaal die eindeloos herbruikbaar zijn. Welke optie kies jij? Neem eens een kijkje bij de kringloop! Ze helpen je graag. Lees deze week de verhalen van kringloopwinkels uit elke Flevolandse gemeente via Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast zijn er vele andere Flevolandse organisaties die circulaire meubels en accessoires maken, denk aan bedrijfjes van het Upcyclecentrum, zoals Ruig & Geroest.

Impact challenge vorige week:     
117 Flevolanders namen al enthousiast deel aan de challenge “Dak eraf? Isolatie en zonnepanelen erop”. In één week besparen zij daarmee 147.918 kilogram CO2 per jaar. Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan besparen we jaarlijks meer dan 1 miljard kilogram CO2! 

1 jaar, challenges voor 1 circulair Flevoland   

In maart staan de challenges in het teken van ‘duurzaam verbouwen’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.  
 
Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl   

Onze Ambassadeurs