JOVD Flevoland: “Almere, kijk verder dan Amsterdam”

Geschreven door Redactie
JOVD Flevoland: “Almere, kijk verder dan Amsterdam”

De Flevolandse afdeling van Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is teleurgesteld in het antwoord op de raadsvragen over de treinverbinding tussen Almere en Utrecht.

Het college hoopt op een verbetering in 2025, maar door goederentreinen wordt zelfs 2040 genoemd.

“En dat is veel te ver in de toekomst”, aldus Willemijn Vink, voorzitter van de JOVD Flevoland. Het is volgens haar onbegrijpelijk dat er tussen twee grote steden zo’n lange reistijd zit met de trein: “42 minuten is te lang. Zeker voor studenten — uit heel de provincie overigens — en de forensen, maar ook voor dagjesmensen. We hebben het wel over het verkeersknooppunt van ons land!” benadrukt zij.

Almeerder Alicesun Koorenhof, bestuurslid bij de JOVD, is het met haar eens: “Ook ons spoor is ontzettend druk, maar wij zien ook oplossingen op korte termijn. Bijvoorbeeld een spitstrein zoals ook tussen Harderwijk en Amersfoort rijdt? We laten een goederentrein toch niet in de spits over zo’n druk traject rijden? Het liefst morgen, maar in 2025 zou ook al top zijn.”

Vink: “Zeker met de lobby voor de IJmeerverbinding snappen we dat Almere op Amsterdam gericht is. Maar daarbij moet de verbinding met de rest van het land niet worden vergeten. Juist nu we willen dat Almere en Flevoland groeien.”

Onze Ambassadeurs