Belang van de mensheid

Geschreven door Redactie
Belang van de mensheid

Liefde, vrede en eenheid. Het zou iets moeten zijn om in te geloven, en niet alleen iets om onze acties en gedachten te definiëren.

De belangrijkste religie is de mensheid gewoon een goed mens zijn definieert je overal. Het enige waar je aan hoeft te werken, is de behoeftigen te allen tijde en op elke plaats te helpen. Liefdevol en zorgzaam zijn voor alle levende wezens, zelfs planten en dieren, en vooral om het probleem van een ander te begrijpen en de situaties waarin ze zich bevinden te beseffen en attent te zijn.

Menselijkheid betekent zorgen voor en helpen van anderen waar en wanneer mogelijk. Menselijkheid betekent anderen helpen op momenten dat ze die hulp het meest nodig hebben, menselijkheid betekent dat we onze egoïstische belangen vergeten op momenten dat anderen onze hulp nodig hebben. De mensheid betekent onvoorwaardelijke liefde verlenen aan elk levend wezen op aarde.

Als eten en plezier hebben alleen is waar we voor geboren zijn, dan moeten we één ding in gedachten houden; zelfs dieren kunnen dit. Men heeft geen forse bankrekening nodig om bij te dragen aan humanitaire activiteiten. Onze huishoudelijke hulp eerlijk betalen is ook menselijkheid. Het optillen van de zware tas voor een oude vrouw is menselijkheid, een gehandicapte helpen de weg over te steken is menselijkheid, je moeder helpen met klusjes is menselijkheid; in feite is het helpen van iedereen die in nood is de mensheid.

Zodra we het belang van de mensheid in het dagelijks leven begrijpen, wordt het doel waarvoor we op aarde zijn automatisch vervuld.


Onze Ambassadeurs