Helft van Flevolanders investeerde in verduurzamen woning

Geschreven door Redactie
Helft van Flevolanders investeerde in verduurzamen woning

Inwoners van de provincie Flevoland zijn de afgelopen maanden massaal aan de slag gegaan met het verduurzamen van hun woning.

Ruim 47 procent van de Flevolanders investeerde in zonnepanelen, een warmtepomp en/of betere isolatie als reactie op de toegenomen energiekosten. Dat blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan, uitgevoerd door onafhankelijk veldwerkbureau Panel Wizard. Aan het onderzoek deden in totaal tweeduizend Nederlanders mee.

Alleen in de provincies Zeeland en Groningen is de vraag naar woningverduurzaming nog groter dan in Flevoland. In Noord- en Zuid-Holland daarentegen investeerde ‘slechts’ een op de drie inwoners in zonnepanelen, een warmtepomp of isolatie.

De thermostaat lager

Uiteraard zijn er ook andere manieren om energiekosten te besparen, die geen financiële investering vergen. De voornaamste is het lager zetten van de thermostaat, waardoor je je gasverbruik kunt terugdringen. Bijna 62 procent van de inwoners van Flevoland gaf in het onderzoek van Zonneplan aan dit gedaan te hebben. Ook daarmee scoort Flevoland boven het landelijk gemiddelde van 58 procent.

Daarnaast geeft meer dan de helft van de Flevolanders aan gas te besparen doordat zij korter zijn gaan douchen. Landelijk gezien doet 46,5 procent dit inmiddels.

Onze Ambassadeurs