Positief resultaat grondexploitaties 2022

Geschreven door Redactie
Positief resultaat grondexploitaties 2022

Het college van B&W heeft met de grondexploitaties 2022 ingestemd.

Daaruit blijkt dat de gemeente een positief resultaat op de ontwikkeling van de grondexploitatie heeft. Het afgelopen jaar zijn er binnen de gemeente veel bedrijfskavels verkocht.

De uitgifte van bedrijfskavels op Lorentz III in 2021 en de grote vraag naar bedrijfskavels heeft ertoe geleid de looptijd van dit complex met 5 jaar wordt
verkort. Hierdoor kon een forse tussentijdse winst genomen worden bij de jaarrekening 2021. De totale winst uit grondexploitaties bij de jaarrekening 2021 bedraagt 7,4 miljoen euro. Dat weegt weer enigszins op tegen verliezen uit het verleden in het Waterfront. Jaarlijks worden de grondexploitatieberekeningen herzien. Hierbij wordt inzicht gegeven in de gerealiseerde kosten en opbrengsten van het afgelopen jaar binnen de complexen Waterfront, Drielanden Lorentz III en Rest grondexploitaties. Daarnaast wordt ingegaan op bijstelling van prognoses als gevolg van nieuwe ontwikkelingen. Het positieve resultaat wordt verwerkt in de jaarrekening 2021 die binnenkort verschijnt.

Onze Ambassadeurs