Blije huurders krijgen sleutel van hun appartement

Geschreven door Redactie
Blije huurders krijgen sleutel van hun appartement

Zestien blije huurders hebben vandaag en gisteren de sleutel van hun gloednieuwe appartement aan de Marnixstraat in Harderwijk gekregen van woningcorporatie UWOON.

Onder hen Albert (82) en Helena (81) Visscher: “Wij zijn hier heel gelukkig mee.”

Tevreden kijken ze om zich heen in hun appartement op de eerste verdieping. Ruim dertig jaar geleden bracht zijn militaire loopbaan hen naar Harderwijk. “Dit wordt de vierde keer dat we binnen Harderwijk verhuizen. En de laatste keer,” zegt hij met een knipoog. Voor de verhuizing krijgen ze hulp van hun vier kinderen. “We wilden kleiner en rustiger wonen. We vinden het hier heel mooi. Fijne indeling, een park voor ons raam en de winkels dichtbij.”

Oude kerk

Op de plek van een oude kerk ontwikkelde De Bunte Vastgoed Oost voor UWOON het nieuwe woongebouw. De bouw was in handen van Driesten Harskamp - de verbindende bouwer. Het woongebouw telt 16 appartementen: 8 tweekamerwoningen en 8 driekamerwoningen. Alle appartementen worden verhuurd in de sociale huur en zijn gericht op bewoners van 55 jaar en ouder. Het gebouw heeft drie woonlagen, een lift en een scootmobielruimte.

Lage energierekening

Het gebouw is gasloos en zeer energiezuinig. Zonnepanelen zorgen voor de stroom voor de algemene voorzieningen. Daardoor betalen de huurders minder servicekosten. Verwarmen gebeurt met een warmtepomp en ook de toegepaste ventilatie is zeer energiezuinig. Al met al krijgen de huurders daardoor straks een lage energierekening.

Een nieuw thuis

Directeur-bestuurder Fleur Imming van UWOON is trots op het nieuwe woongebouw.

“Het zijn heel mooie appartementen geworden. Ze zijn ruim, van hoge kwaliteit en liggen op een mooie plek. En ik ben blij dat we huurders keuzes hebben kunnen bieden in de afwerking. Ik vind het zo leuk als ik al die verschillende keukens zie! Zo maakt iedereen van zijn huis gelijk een fijn nieuw thuis.”


Ook deze kleinschalige nieuwbouw draagt bij aan het terugdringen van het grote tekort aan sociale huurwoningen in Harderwijk en de hele Noord-Veluwe.

Imming: “Wij gaan onverminderd door met nieuwe woningen bouwen. Goede woningen, zeer energiezuinig en met betaalbare woonlasten. Zodat we zoveel mogelijk mensen een passende woning kunnen bieden.”

Volgens planning

Projectleider Lars van Ginkel van De Bunte Vastgoed Oost is zeer tevreden met het eindresultaat. “Mooi dat wij voor 16 huishoudens een fijne woonplek hebben ontwikkeld, zeker gezien de krapte op de woningmarkt. Gelukkig hebben we samen in deze tijd van schaarste aan bouwmaterialen volgens planning kunnen werken. Daar ben ik trots op. De samenwerking met Driesten Harskamp en UWOON was bijzonder prettig.”

Grote picknickbank

Ook bedrijfsleider Gerrit de Bruin van Driesten Harskamp - de verbindende bouwer roemt de kwaliteit en de omgeving van het woongebouw: “Het woongebouw springt er echt uit. Als ik hier op een van de balkons sta dan denk ik: wat woon je hier geweldig! Het is een prachtige locatie met veel groen eromheen en naast een parkje.” Het bouwbedrijf en de ontwikkelaar hebben nog een cadeau voor de nieuwe bewoners. Binnenkort wordt een grote, lange picknickbank bij het gebouw geplaatst. Zodat bewoners elkaar op een leuke manier kunnen ontmoeten en samenzijn.

Onze Ambassadeurs