Eerste nederlaag oefencampagne tegen Belgische opponent

Geschreven door Redactie
Eerste nederlaag oefencampagne tegen Belgische opponent Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Na drie overwinningen heeft Almere City FC nu ook een duel verloren in voorbereiding op seizoen 2022/23. De Belgische ploeg KMSK Deinze wurmde zich in de slotfase langs City, dat nog wel op voorsprong stond. Het werd 1-3 in Almere.

De eerste helft is het beschrijven eigenlijk amper waard. Niet omdat het spel per se zo slecht is, maar vooral om de weinige kansen die er te zien zijn op het Fanny Blankers-Koen Sportpark. Alleen vlák voor rust wordt Deinze gevaarlijk, maar Nordin Bakker werpt zich voor het schot en redt uitstekend.

Almere City FC komt vervolgens goed uit de kleedkamer en heeft na een paar minuten in het tweede bedrijf het doelpunt te pakken. Lance Duijvestijn krult een afgeslagen lage voorzet prachtig in de bovenhoek.

Een uurtje is er gespeeld als de Belgen de stand weer gelijk trekken. Een vrije trap wordt snel genomen en uit de voorzet wordt de 1-1 binnen gekopt. In de laatste tien minuten beslissen de bezoekers het duel dan in hun voordeel, dankzij een hoekschop en nog een kopbal wordt het uiteindelijk 1-3.

De volgende oefenwedstrijd staat vrijdag op de agenda. Dan speelt Almere City FC een dubbele wedstrijd tegen FC Dordrecht, waarvan de eerste om 15:00 uur begint. Een week later treft City nog FC Den Bosch en Ajax.