City haalt Frans jeugdinternational Théo Barbet

Geschreven door Redactie
City haalt Frans jeugdinternational Théo Barbet
Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

Kort voor de start van de competitie presenteert Almere City FC in de persoon van Théo Barbet haar nieuwste aanwinst. De 21-jarige centrale verdediger komt transfervrij over van het Kroatische NK Lokomotiva Zagreb en tekent voor drie jaar in de polder met een optie voor nog een extra jaar.

De linksbenige centrumverdediger werd opgeleid bij Dijon FCO in zijn thuisland. Tot een doorbraak in Dijon kwam het niet, maar tijdens een huurperiode bij FC Bastia (waarin hij 21 wedstrijden speelde) was hij al op jonge leeftijd een vaste waarde in het hart van de verdediging. Barbet speelde daarnaast de afgelopen jaren in vrijwel alle Franse nationale jeugdelftallen en droeg in totaal al 27 keer het donkerblauw van Les Bleus.

Barbet: ,,Voor mij is dit een unieke kans om mijzelf te presenteren. Het afgelopen seizoen was voor mij persoonlijk moeizaam, maar ik ben blij nu bij een club terecht te komen waar alles tot in de puntjes georganiseerd is en waar er een gezamenlijke ambitie is om elke dag een beetje beter te worden.”

Technisch manager Johan Hansma: ,,Théo is hier de afgelopen weken op stage geweest en heeft een goede indruk achtergelaten in de trainingen en in de oefenwedstrijden tegen FC Den Bosch en AFC Ajax. Wij halen met hem een talentvolle linksbenige centrale verdediger binnen. Hij is pas net 21 jaar, maar is fysiek volwassen en heeft ontegenzeggelijk de verdedigende kwaliteiten en is comfortabel aan de bal. Hij past uitstekend bij de sportieve ambities van de club.”

Onze Ambassadeurs