Wolderwijd/DYZLE 1 wint wederom van Huizen 1

Geschreven door Redactie

Zaterdag 11 februari mocht Wolderwijd/DYZLE in compleet nieuw tenue, met flink veel publiek en een prachtig spandoek aantreden tegen Huizen 1.

In de uitwedstrijd werd er nipt gewonnen door in de laatste minuut de score op 15-16 te zetten. De doelstelling was om de punten weer te behouden.

De wedstrijd werd gestart met een vervangende coach in verband met afwezigheid van eigen coaches. De coach vertelde fel aan de wedstrijd te beginnen, alert te zijn op de kansen rondom te korf van de tegenstanders, en eigen coaches gelukkig te maken om de punten thuis te houden.

De score werd direct op 1-0 in het voordeel van Wolderwijd/DYZLE gezet. De eerste 10 minuten bleef het gelijk op gaan, en scoorde Huizen vanuit de kansen rondom de korf. Wolderwijd/DYZLE wist door mooi samen spel uit te lopen tot een 10-7 ruststand.

In de rust werd gezegd om nog alerter te zijn op de tegen doelpunten rondom de korf. Deze kreeg Wolderwijd/DYZLE nog te veel om de oren. Ook werd benoemd goed naar elkaar te kijken om elkaar vrij te spelen.

Na de rust moest vooral de scheidsrechter even inkomen. Door 3 overtredingen van Huizen waar niet voor gefloten werd, scoorde Huizen. Daarna was het Anneleen met goed neergezette aanvallen die voor 2 doelpunten zorgde voor Wolderwijd/DYZLE. Huizen liet het er niet bij zitten en kwam 3 minuten voor het eindsignaal terug naar 14-14. Gelukkig hield Wolderwijd/DYZLE haar hoofd koel en scoorde nog 2 doelpunten, zodat de eindstand op 16-14 werd gezet.

Al met al een wedstrijd waar goed geknokt werd, veel gewisseld werd, Karsten Siebering van de A1 zijn debuut maakte, coaches trots gemaakt werden, en mooie samenspel tussen de spelers werd neergezet.

Vol goede moed gaat Wolderwijd/DYZLE naar volgende week zaterdag, waarbij de wedstrijd tegen RDZ 1 op het programma zal staan. De wedstrijd start om 14.50 uur. De uitwedstrijd werd met 14-17 gewonnen.

Doelpuntenmakers: Rick Bultman 5, Matthijs Mulder 4, Jan Hoekstra 3, Anneleen Links 2, Timon Vonk 1, Irissa Pape 1