Geniet van de kleine dingen

Geschreven door Redactie
Geniet van de kleine dingen

Een dankbaar hart stelt je in staat het goede te zien en de kleine dingen die nu gebeuren te waarderen. Het vermogen om de kleine dingen te waarderen, kan je leven op een grote manier verbeteren.

Bedank iemand voor de kleine dingen

Als iemand iets voor je doet, groot of klein, (h)erken het dan. We raken allemaal verstrikt in ons eigen leven, dus het is indruk- wekkend als iemand anders zijn best voor je doet. Je kunt nu “Bedankt” zeggen of misschien later een bedankkaartje naar hen sturen. Niet alleen de ander zal zich goed voelen als hij wordt erkend, maar ook jij zult je goed voelen.

Complimenteer iemand voor de kleine dingen

Zeg iets complimenteus tegen een vriend, familielid, romanti- sche partner of zelfs een vreemde. Wees zo specifiek mogelijk om het zinvoller te maken. De mensen om ons heen hebben zoveel aantrekkelijke eigenschappen die het bewonderen waard zijn als je er even de tijd voor neemt. Het zal je misschien verbazen hoeveel als je ze actief gaat opzoeken.

Waardeer de kleine dingen in je relaties

Genieten van de simpele uitingen van liefde tussen ons en onze vrienden, familie of romantische partners gaat een lange weg. Let op wanneer je vriend je een compliment geeft, je moeder een bord brownies komt brengen of je partner de afwas doet. Vergeet niet om deze gebaren te waarderen, dank je te zeggen en in ruil daarvoor liefde te tonen.

Geniet van de kleine dingen met kinderen

Als je zelf kinderen hebt, nichtjes en neefjes, of kinderen van vrienden om tijd mee door te brengen, let dan op hoe kinderen spelen. Ze belichamen het leven in het moment en genieten van de kleine dingen. Jonge kinderen gaan volledig op in wat ze doen. Bovendien kunnen ze net zo blij zijn met het spelen met een nieuw elektronisch speelgoed als met een doos met keukengerei. Ze kunnen ons volwassenen zeker het een en ander leren.

Geniet van de zaligheid in rust

Er zijn weinig dingen die zo goed voelen als ‘s ochtends uitgerust wakker worden. Zorg ervoor dat je een goede nachtrust krijgt door vooraf meditatie, ontspanningstechnieken, lavendelgeuren of kamillethee toe te voegen. Neem gedurende de dag ook tijd voor jezelf om je humeur en energieniveau op peil te houden.

Geniet van de kleine dingen in huis

Kijk met frisse ogen rond in je huis. Let op de sentimentele objecten en denk na over de betekenis erachter. Misschien zijn er souvenirs te zien van avonturen uit het verleden of die je cadeau hebt gekregen van vrienden of familieleden. Kijk door oude foto’s en haal herinneringen op aan de betekenisvolle momenten die je je hele leven hebt mogen meemaken.

Let op de kleine dingen in de natuur

Ga naar buiten. Je kunt een wandeling maken door het bos, een wandeling langs een meer maken of in een park gaan zitten. Kijk echt om je heen en zie de schoonheid die er is. Het blauw van de lucht, de wolken, de levendige planten of de wegspringende dieren zijn allemaal geweldig als we de tijd nemen om te observeren.

Herken de details bij het luisteren naar muziek

Zet een liedje op en doe niets anders terwijl je luistert. Je kunt zelfs je ogen sluiten. Merk op hoe de melodieën en harmonieën met elkaar verweven zijn. Kun jij verschillende instrumenten herkennen? Denk na over de betekenis achter de tekst van een lied. Afhankelijk van je muziekkeuze, wed ik dat je kippenvel zult krijgen van de ervaring.

Let op de impact van je kleding

Dit klinkt misschien een beetje oppervlakkig, maar wat we dragen kan echt invloed hebben op hoe we ons voelen. Misschien helpt een scherp pak je om je sterker te voelen. Misschien geeft een mooie jurk je zelfvertrouwen een boost. Felgekleurde schoenen kunnen vreugde voor je uitstralen. Of een oude, oversized trui kan je troost bieden. Denk na over de manier waarop je kleding je manier van denken beïnvloedt en trek iets aan waardoor je je goed voelt.

Als je je concentreert op het leven in het huidige moment, zul je gemakkelijker alle simpele dingen opmerken die je vroeger als vanzelfsprekend beschouwde. Naarmate je dankbaarheid sterker wordt, zal je leven nog bevredigender en vol vreugde beginnen te voelen.

Onze Ambassadeurs