De voorjaarswandeling naar de Hut van Cartouche

Geschreven door Redactie
De voorjaarswandeling naar de Hut van Cartouche

De voorjaarswandeling naar de “Hut van Cartouche” op zaterdag 25 april 2023 in Ermelo is een jaarlijks terugkerend evenement. Het voorjaar is een prachtige tijd om de natuur te verkennen en er even lekker tussenuit te gaan.

De historische hut is een bijzondere bestemming en de omge- ving biedt volop mogelijkheden om te genieten van de natuur. Je kunt de wandeling starten bij Snackbar ‘t Speuldje in Ermelo. Hier kun je genieten van een heerlijk broodje of een warme snack voordat je op pad gaat. Vervolgens volg je de routebeschrijving en wandel je door de prachtige omgeving van de Veluwe.

Tijdens de wandeling kom je langs mooie plekken zoals het Speulder- en Sprielderbos, dat bekend staat om zijn oude eiken en beukenbomen. Ook passeer je de heidevelden van de Ermelosche Heide en kun je genieten van het uitzicht over de uitgestrekte graslanden. Na ongeveer 6 kilometer wandelen kom je aan bij de “Hut van Cartouche”, een historisch gebouw

dat bekend staat om zijn bijzondere architectuur. Het gebouw is gebouwd in de jaren ‘60 en wordt nu gebruikt als atelier voor kunstenaars. De hut is niet openbaar toegankelijk, maar je kunt er wel omheen lopen en genieten van het uitzicht. Na de wandeling kun je bij Snackbar ‘t Speuldje terecht voor een verfrissend drankje en een lekkere snack. Of je kunt nog wat langer genieten van de omgeving en een mooie fietsroute maken door de bossen.

Kortom, een voorjaarswandeling naar de “Hut van Cartouche” is een prachtige manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de Veluwe. De wandeling biedt mooie uitzichten en leidt je naar een bijzondere historische plek.

Onze Ambassadeurs