Help de bij en zorg voor een bijenvriendelijk tuin

Geschreven door Redactie
Help de bij en zorg voor een bijenvriendelijk tuin

Afgelopen week heeft de Nationale Bijentelling weer plaatsgevonden. Hoe meer we namelijk over de bij weten, hoe beter we de bij kunnen helpen. Help de bij en zorg voor een bijenvriendelijk tuin of groenstrook met bijenplanten in jouw omgeving. Doe mee aan de challenge van deze week: “Help de bij thuis” en ontvang een gratis gids met tips voor het aanleggen van een bijenvriendelijke tuin. 

Meld je aan via: www.ikdoemeejijook.nl #ikdoemeejijook


Challenge: Help de bij! 

Bijen maken een belangrijk deel uit van het ecosysteem. Ze zorgen voor een biodiversiteit die de natuur nodig heeft. In Nederland leven bijna 360 wilde bijensoorten. Ruim de helft daarvan wordt met uitsterven bedreigd. 80% van de planten waar wij van eten is bestuiving afhankelijk van bijen. Zonder bijen kunnen groenten en fruitsoorten zoals b.v. appels, broccoli, kersen en komkommers niet bestaan.


1 jaar challenges voor 1 circulair Flevoland     

In april staan de challenges in het teken van ‘duurzaam voedsel’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.

 Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl    


Onze Ambassadeurs