Technisch fundament onder Almere City FC 2023-2024 gereed

Technisch fundament onder Almere City FC 2023-2024 gereed

Almere City FC heeft de samenstelling van de technische staf voor 2023-2024 rond. Assistent-trainers Anoush Dastgir en Jeffrey Talan hebben hun contract verlengd en ook Performance Manager Bas Buimer is er volgend seizoen in de eredivisie bij. Ook mental coach Drs. Annemieke Zijerveld Griffin gaat door bij de club.

Anoush Dastgir is nu tot juni 2024 verbonden aan Almere City FC. Dastgir voegt zich, na het vertrek van Hedwiges Maduro, volledig bij het eerste elftal. Dastgir was hoofdcoach van Almere City FC O21 waarmee hij promoveerde naar de Jacks’ League.

Jeffrey Talan is sinds vorige zomer assistent-trainer bij Almere City FC. Eerder diende hij (sinds 2019) als assistent-trainer bij het eerste elftal van SC Heerenveen. De achtvoudig Oranje-international maakte die stap nadat hij in 2016 promoveerde van jeugdtrainer tot Hoofd Jeugdopleidingen. Bij de Friezen vierde Talan ook zijn grootste successen als voetballer (167 wedstrijden, 40 doelpunten), tot een knieblessure hem noopte te stoppen met de sport.

Performance manager Bas Buimer is sinds augustus 2020 betrokken bij de technische staf. Ook hij verlengt zijn contract bij Almere City FC. Buimer is een van de top performance coaches van Nederland en zette zijn kennis en kunde onder andere ook in bij de vertegenwoordigende elftallen van het Nederlands elftal.

Annemieke Zijerveld Griffin voegde zich afgelopen zomer bij de selectie.

Technisch manager Johan Hansma: ,,Wij zijn ontzettend verheugd dat wij deze trainers en coaches hebben weten te behouden voor Almere City FC. Hiermee zijn de bouwstenen op hun plek voor een goed fundament. Bovendien hebben wij met Anoush iemand aan boord die alle kennis van het hoogste jeugdelftal paraat heeft en de verbinding kan maken tussen de jeugdspelers en het eerste elftal.”

Dinsdag kondigde Almere City FC al de komst aan van keeperstrainer Agil Etemadi.Onze Ambassadeurs