Twee leuke activiteiten!

Geschreven door Redactie
Twee leuke activiteiten!

Avondwandelingen speuren naar sporen

Op de woensdagen 26 juli en 2 en 9 augustus kan je deelnemen aan een avondwandeling in het bosgebied het Ruigeveld. Tijdens de wandeling (5-6 km) hoor je van een lokale gids meer over het gebied en de historie ervan.

Ook zal er aandacht zijn voor diverse dierensporen, als mede de diverse eigenschappen van het aanwezige wild in de omgeving. Er bestaat tijdens de wandeling altijd een kans op het ontmoeten of spotten van wild, echter hier is helaas geen enkele garantie voor op af te geven.

De kosten voor deelname bedragen 9,50 euro per persoon.

Reserveren kan bij VVV Ermelo 0341-552200.


Veluwse fietsdag op dinsdag 1 augustus

Kom gezellig fietsen op de Noord-Veluwe! Verken tijdens de Veluwse Fietsdag op dinsdag 1 augustus één van de mooiste fietsgebieden van het land; start in Ermelo voor een prachtige route met leuke extra's onderweg.  

De fietsroute (50,30,22 kilometer) vanaf VVV Ermelo gaat via de mooie bossen naar Landgoed Schovenhorst. Vanaf daar fietst u richting de buurtschap Appel naar Nijkerk. De route gaat terug langs het water van het prachtige Nijkerkernauw en langs het Stoomgemaal Arkemheen. Speciaal voor de deelnemende fietsers gaan de stokers van het Stoomgemaal Arkemheen het gemaal laten draaien. De route komt ook langs Museumboerderij Mariahoeve in Putten. Hier kunnen de deelnemers een kijkje nemen in de museumboerderij. Onderweg zijn er diverse horeca gelegenheden die een leuke aanbieding hebben.


De fietsroute is makkelijk in te korten naar 30 km of 22 km. Door de grote afwisseling van landschappen tijdens deze fietsroute heb je een heerlijk dagje uit.   

Deelnemen aan de Veluwse Fietsdag kost 3,95 euro per persoon, hierbij inbegrepen zijn de route, iets lekkers onderweg en een leuke herinnering.

Starten is mogelijk vanaf 09.00 uur bij VVV Ermelo, Stationsstraat 20.

 


Onze Ambassadeurs