Duurzaam schitteren tijdens de feestdagen

Geschreven door Redactie
Duurzaam schitteren tijdens de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur en dan willen we allemaal graag een beetje goed verzorgd voor de dag komen.

‘’Duurzaam schitteren tijdens de feestdagen’’, luidt de challenge van deze week. Doe jij ook mee? Meld je aan op www.ikdoemeejijook.nl en ontvang een magazine met volop tips en tricks voor duurzame feestdagen. Dat wordt straks schitteren! #ikdoemeejijook  


Kleed je duurzaam! 

Probeer bijvoorbeeld eens biologische kleding, gemaakt van duurzame stoffen waar geen schadelijke en chemische producten voor zijn gebruikt. Check het label om te zien van welk materiaal een kledingstuk is gemaakt en of je een biologische variant in handen hebt.

De lokale kringloop heeft ook ontzettend veel kleding. Winkel je liever online? Er zijn veel online webshops met vintage kleding. Wil je nog een stapje verder gaan, dan kun je je feestkleding zelfs leasen! Of mest je kledingkast eens lekker uit. Daar vind je vaak verbazingwekkend veel ongedragen toffe truitjes en jurken, die je doen schitteren tijdens de feestdagen!

Impact challenge vorige week   

Flevolanders namen vorige week deel aan de challenge ‘’Help de ‘Groene’ Sint, kies voor een cadeau van zijn groene lijstje’’. Flevolanders deden enthousiast mee aan de challenge! Door te kiezen voor bio-pepernoten, houten speelgoed of oplaadbare batterijen kun je tot wel 3,62 kg CO2 besparen in één week. Stel je voor dat alle Flevolanders dat zouden doen, dan besparen we bijna 1,5 miljoen kg CO2.


Elke week een challenge: samen op weg naar 1 circulair Flevoland  

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en andere organisaties challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Deze maand valt in het thema: Duurzaam Shoppen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag je bij aan minder CO2 uitstoot en energieverbruik. Samen creëren we dus één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl



Onze Ambassadeurs