Simpel videochatten doe je samen!

Geschreven door Redactie
Simpel videochatten doe je samen!

Want deze corona crisis hoef je niet alleen te overleven   

Vanuit de jeugd is er op dit moment veel vraag naar sociaal contact, omdat dit fysiek nu vermeden zal worden verplaatst dit contact zich naar online. De App die hier veel voor wordt gebruikt is niet totaal nieuw maar wel vol in trek op dit moment.   

De vrijmibo’s en vriendenavonden vallen weg door de Corona crisis en het is dus een uitkomst om je contacten toch “live” te kunnen zien. Met de app “Houseparty” kun je tegelijkertijd met maximaal 8 personen video bellen het werkt in de vorm van een split-screen zodat je iedereen kunt zien.   

Hoe werkt het?  

Het werkt vrij simpel. Je downloadt de app, maakt een account aan, en kiest ervoor om contactpersonen uit je telefoon of uit Facebook te importeren. Je kan ook vrienden op naam zoeken, of via hun profiellinks.   

Het fijne van deze app is dat je niet constant gebeld kan worden als je de app niet open hebt staan, zo kun je toch nog ongestoord thuis werken en wanneer je sociaal contact wilt hebben elkaar opzoeken via de app. Ook kun je simpele sociale partygames spelen zoals een quizgame of een tekenspel waarbij je moet raden wat voor voorwerp iemand getekend heeft.   

Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere videochat Apps zoals Skype of Facetime, ook deze communicatieapps maken het gemakkelijk om simpel met vrienden of familie te videochatten, al bevatten ze geen spelfuncties. 

Onze Ambassadeurs