Update coronacijfers: zeven nieuwe sterfgevallen in Flevoland

Geschreven door Redactie
Update coronacijfers: zeven nieuwe sterfgevallen in Flevoland

In de provincie Flevoland is nu bij 697 inwoners via een test besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat zijn er 20 meer dan zaterdag.

In heel Nederland zijn nu 37.845 positieve tests geregistreerd, blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

In Flevoland zijn volgens de officiële cijfers nu 42 inwoners aan de gevolgen van COVID-19 overleden, zeven meer dan zaterdag. In Lelystad zijn dat 11 inwoners, in Almere 10, in Dronten 10, op Urk 4 en in Noordoostpolder 4 en Zeewolde 3.

Daarnaast is in onze provincie een nog onbekend aantal personen overleden waarbij het coronavirus zeer waarschijnlijk de doodsoorzaak is. Maar omdat hierbij coronabesmetting niet officieel is vastgesteld, zijn deze sterfgevallen niet opgenomen in de dagelijkse RIVM-update.

Het totale aantal Nederlanders dat is overleden aan de gevolgen van het virus is opgelopen tot 4.475. Dat zijn er 66 meer dan zaterdag.

Ziekenhuisopnames in Flevoland

Volgens de nieuwste gegevens is voor 113 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad volgt met 56, daarna Dronten met 27, Urk met 21, Noordoostpolder met 14 en Zeewolde met 11.

In totaal zijn tot nu toe 242 Flevolanders in het ziekenhuis opgenomen vanwege corona. Dat zijn er vijf meer dan een dag geleden.

Kanttekeningen van het RIVM bij de cijfers

Het werkelijke aantal besmettingen ligt volgens het RIVM hoger omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Het gaat alleen nog om patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden, en om zorgverleners. Zij kunnen in een teststraat van de GGD in Lelystad terecht voor een test. Inmiddels hebben meer dan 600 zorgmedewerkers van die mogelijkheid gebruik gemaakt.

Het RIVM plaatst verder een disclaimer bij zowel het totale aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur, als ook het aantal nieuwe overledenen in Nederland. Het gaat om overledenen die de afgelopen dag door de GGD in Nederland zijn doorgegeven aan het RIVM, maar zij kunnen ook al enkele dagen eerder zijn overleden. Er kan dus een vertraging zitten in die aantallen. Hetzelfde geldt voor het doorgeven van nieuwe geregistreerde besmettingen. Deze kunnen enkele dagen oud zijn, maar door vertraging nu pas bij het totale aantal besmettingen opgeteld worden.

Onze Ambassadeurs