Minder sporten en meer eten door coronacrisis

Geschreven door Redactie
Minder sporten en meer eten door coronacrisis

Eén op de vijf Flevolanders eet ongezonder dan voor de coronacrisis. Ruim de helft beweegt ook veel minder, blijkt uit het tweede corona-onderzoek van de GGD Flevoland in samenwerking met het RIVM en de andere GGD'en.



Uit de antwoorden van de bijna 5000 ondervraagde Flevolanders blijkt dat een derde zich nu eenzamer voelt omdat de contacten met familie, vrienden en kennissen beperkt is.



Van de maatregelen tegen de verspreiding van het virus is geen handen schudden de makkelijkste. 99,5 procent van de ondervraagden doet dat niet meer. 90 procent heeft nooit meer dan drie mensen op bezoek, en nagenoeg even veel mensen gaan niet meer op bezoek bij mensen met een kwetsbare gezondheid.



Handen wassen gaat vooral goed in combinatie met een toiletbezoek. Bijna 90% van de Flevolanders wast dan (bijna) altijd de handen. De aanbeveling meer dan tien keer per dag de handen te wassen, is lastiger. Dat lukt maar 48 procent.



Uit de eerste enquête van de GGD, een maand geleden, bleek dat tien procent van de Flevolanders dacht het virus te hebben gehad.

Onze Ambassadeurs