Trajectcontrole Vogelweg niet eerder dan juli actief

Geschreven door Redactie
Trajectcontrole Vogelweg niet eerder dan juli actief

De trajectcontrole op de Vogelweg tussen de A27 en Lelystad wordt op zijn vroegst in juli of augustus actief. Dat laat het Openbaar Ministerie weten.


Volgens een woordvoerder van het OM zijn er vooral technische redenen waarom het geplaatste systeem nog niet is ingeschakeld. De woordvoerder legt uit dat het om nieuwe techniek gaat die eerst goed moet zijn ingesteld, voordat deze de snelheid kan controleren.


De Vogelweg behoort tot twintig provinciale wegen in Nederland waar de snelheid van het verkeer via trajectcontrole gecontroleerd gaat worden. Al in 2017 werd bekend op welke wegen dat ging gebeuren. De Vogelweg kwam in aanmerking omdat er op de weg geregeld forse snelheidsovertredingen worden vastgesteld.


Voordat de trajectcontrole actief wordt, wordt nog een laatste maand proefgedraaid. Op dat moment worden gemaakte foto's van de voertuigen naar het Centraal Justitieel Incasso Bureau gestuurd.


Alleen in Utrecht

Tot nog toe is alleen op een provinciale weg in Utrecht de aangekondigde trajectcontrole ook werkelijk actief geworden. Op de andere 19 trajecten wordt nog getest. Volgens het Openbaar Ministerie gebeurt dat niet overal tegelijk en kan vertraging op de ene locatie ook weer vertragend werken voor de overige locaties.

Onze Ambassadeurs