Marktplaatsapp voor boeren doet het goed

Geschreven door Redactie
Marktplaatsapp voor boeren doet het goed

De coronacrisis heeft de nieuwe app Farmtrade een zetje in de rug gegeven. Dat denkt althans Bart Keizers uit Espel, die de app op de markt heeft gebracht.


Op Farmtrade handelen ondernemers uit de agrarische sector met elkaar. Landbouwmachines, pootaardappelen en wortels veranderen via de app van eigenaar. Keizers verwachte 500 deelnemers in het eerste jaar van het bestaan. Dat zijn er nu al ruim 1200.


“Ik kan het natuurlijk niet vergelijken met voorgaande jaren, maar ik denk dat de coronacrisis me wel heeft geholpen. Boeren zaten door de crisis bijvoorbeeld met overschotten die ze nu op een andere dan gebruikelijke manier moesten kwijtraken. En dat is via de app ook soms gelukt”, aldus Keizers. “Vooral ook omdat snel gaat. Wij zitten er niet tussen. Koper en verkoper komen direct met elkaar in contact en dat is handig”.


De app is overigens nog geen vetpot. “Ik wil eerst zoveel mogelijk leden en handel krijgen. En daarna pas de mogelijkheid bieden om bijvoorbeeld te adverteren. Dus nu gaan vooral de kosten nog voor de baat”, aldus Keizers. Hij is wel in gesprek met adverteerders.

Onze Ambassadeurs