Vier zorginstellingen zijn inmiddels coronavrij

Geschreven door Redactie
Vier zorginstellingen zijn inmiddels coronavrij

Vier zorginstellingen met verschillende verzorgingshuizen in Flevoland zijn allemaal coronavrij. Dat blijkt uit een inventarisatie van Omroep Flevoland. Het gaat om verzorgingshuizen in Noordoostpolder en Urk, Lelystad, Dronten en Zeewolde.

Hoewel het elders in de provincie Flevoland behoorlijk raak was, heeft Zorggroep Oude en Nieuwe Land, met locaties in Noordoostpolder en Urk, het virus in vijf van de zes huizen buiten de deur weten te houden. Alleen in Talma Hof in Emmeloord raakten veertien bewoners besmet en kwamen vijf van hen om het leven. In Talma Hof genas de laatste patiënt vorige week.

Woonzorg Flevoland en zorginstelling Coloriet zeggen hier helemaal niets over in verband met de privacy. Maar bekend is, dat ook bij deze twee instellingen het virus uit de verzorgingshuizen is verdwenen.

Zorginstelling Talma Urk kon het virus tijdens de uitbraak uit verzorgingshuis Talma Haven houden. In Talma het Dok wist het virus wel binnen te dringen. Daar zorgde het volgens Talma Urk voor diverse besmettingen en enkele slachtoffers. Nu is ook daar alles onder controle.

Alle zorginstellingen focussen zich nu op de versoepelingen voor de bewoners en de bezoekers. Wel gaat dit op alle locaties met kleine stapjes om een nieuwe uitbraak te voorkomen.

Onze Ambassadeurs