Aannemer en gemeente Urk in beroep tegen veroordeling in zaak gasexplosie

Geschreven door Redactie
Aannemer en gemeente Urk in beroep tegen veroordeling in zaak gasexplosie

De gemeente Urk en aannemer Borger gaan in beroep tegen hun veroordeling in de strafzaak over de gasexplosie op Urk. Beide partijen zijn het er niet mee eens dat ze onlangs schuldig zijn verklaard aan het incident, waarbij in juni 2016 op Urk verschillende huizen werden verwoest. 


De rechter legde de gemeente en de aannemer geen straf of geldboete op. Wel moeten zij aan enkele bewoners van de getroffen wijk een schadevergoeding betalen. Verder vindt ook het Openbaar Ministerie dat er opnieuw naar de zaak moet worden gekeken.


"Na bestudering van de vonnissen concluderen we, dat wij ons niet geheel kunnen vinden in de beslissing van de rechtbank", zegt voorlichter Audrey Nijhof. Zo is het Functioneel Parket het niet eens met het oordeel van de rechtbank dat netbeheerder Liander die in de zaak ook terechtstond, is vrijgesproken. "We vinden dat er opnieuw in zijn geheel naar de zaken moet worden gekeken. Daarom hebben we in alle zaken hoger beroep ingesteld." Wanneer dat zal dienen is nog onduidelijk. De administratieve overdracht van de zaak aan het Gerechtshof zal enkele maanden in beslag nemen.

Onze Ambassadeurs