College wil bijna een miljoen steken in sportpark De Horst

Geschreven door Redactie
College wil bijna een miljoen steken in sportpark De Horst

Het college van B en W van Zeewolde wil in totaal bijna een miljoen euro investeren in sportpark De Horst. Dat is nodig om te voorkomen dat de sportverenigingen die er actief zijn, verdwijnen.

Tennisvereniging De Punt, Hockeyclub Zeewolde, Voetbalvereniging Zeewolde, Korfbalvereniging Wolderwijd, Jeu de boules-vereniging Les Trois Etoilles en Honk- en softbalvereniging The Harriers hebben eerder al de noodklok geluid. Ze hebben niet genoeg geld om het groot onderhoud van de sportlocatie en de vervanging van de velden te betalen.

De velden en de onderkomens van de sportclubs zijn vijftien jaar geleden geprivatiseerd. De verenigingen kregen toen geld mee van de gemeente voor het onderhoud. Nu blijkt dat er is uitgegaan van een te lage schatting van de kosten. Zo werd er destijds van uitgegaan dat de velden langer zouden meegaan. De verenigingen hebben daardoor niet genoeg geld opzij kunnen zetten. Zonder hulp verdwijnen ze binnen twee tot drie jaar, blijkt uit een kort onderzoek die de gemeente vorig jaar heeft laten uitvoeren.

Het college wil met de verenigingen een intentieverklaring tekenen, waarin is aangegeven welke investeringen in welk jaar nodig zijn. De sportclubs geven aan hoeveel zij zelf kunnen betalen, en spreken ook af dat ze meer gaan samenwerken om het sportpark te exploiteren.

De gemeenteraad van Zeewolde beslist op 30 september over het voorstel van het college.




Onze Ambassadeurs