Dierenambulance zet beelden kattendumper online

Geschreven door Redactie
Dierenambulance zet beelden kattendumper online

Dierenambulance Noordoostpolder heeft beelden online gezet van iemand die maandag twee jonge katten en hun moeder langs de weg heeft gedumpt.

Dat gebeurde op het Ecopark in Emmeloord. Dat is bij het industrieterrein richting Marknesse.

De beelden zijn gemaakt door iemand die het zag gebeuren. De Dierenambulance gaf de persoon op de beelden 24 uur de tijd voordat ze de beelden zou plaatsen. Toen er geen reactie kwam, zijn de foto's op Facebook gezet. 


Alfred Plette van Dierennoodhulp Nederland - de organisatie die gaat over de dierenambulance - laat weten dat ze een signaal willen afgeven. Volgens hem hebben veel mensen tijdens de afgelopen maanden vanwege het thuiszitten een dier gekocht, maar willen ze er nu weer vanaf. ''En het is niet de bedoeling dat je het dier dan zomaar op straat zet.'' Plette zegt dat hij wel heeft nagedacht over de privacy van de persoon op de beelden, daarom heeft de persoon in kwestie eerst een kans gekregen om zich te melden. ''De politie doet het op dezelfde wijze.'' 


Politie Flevoland laat weten dat het zelf publiceren van beelden gevaarlijk kan zijn: ''Elke look-a-like kan zo belaagd worden.'' De politie raadt de Dierenambulance aan om de beelden bij hen in te leveren zodat de politie verder onderzoek kan doen. ''Zodat we dit op de juiste manier kunnen aanpakken.'' 


Plette laat weten dat het goed gaat met de diertjes en dat er aangifte is gedaan. Ze worden nu tijdelijk opgevangen en als de eigenaar zich niet meldt worden ze naar een asiel gebracht. Inmiddels heeft de dierenambulance al donaties binnen voor kattengrit en voer gekregen voor de beestjes.

Onze Ambassadeurs