Skaters kunnen zich toch uitleven in Zeewolde

Geschreven door Redactie
Skaters kunnen zich toch uitleven in Zeewolde

Skaters konden zich vrijdagavond uitleven tijdens de tiende editie van 'Skatepark on Tour: Own The Spot'. Jaarlijks reist het evenement langs alle skateparken van de provincie om zo urban sporten onder de aandacht te brengen. Door de coronacrisis leek het erop dat het dit jubileumjaar niet door zou gaan, maar uiteindelijk kon het sportevenement toch plaatsvinden in Almere en Zeewolde.

Skaters uit de hele provincie kwamen vrijdagavond samen op Skatepark Zeewolde. De skateboarders, inliners, BMX'ers en steppers werden uitgedaagd om hun beste 'tricks' te laten zien. Voor de mooiste stunts werden prijzen uitgereikt. Ook konden skaters hun helmen met graffiti laten bespuiten en hun kleding laten bedrukken met het logo van 'Skatepark on Tour: Own The Spot'.

Het skate-evenement wordt jaarlijks georganiseerd door Sportservice Flevoland in samenwerking met lokale organisaties. In Zeewolde zetten Straathoekwerk Zeewolde en Sport & Cultuur Zeewolde dit jaar alles op alles om het evenement door te laten gaan. En dat loont, vertelt Miranda Pankl van Sportservice Flevoland: "Je ziet dat de skaters hier echt aan toe waren. Toen duidelijk werd dat het door kon gaan was iedereen ontzettend blij".

Skaters komen niet alleen om te skaten, maar ook om van elkaar te leren: "Het is heel gaaf om de beste steppers tricks te zien doen", vertelt een jonge stepper. Dat beaamt ook skateboardleraar Jan Marinus. "De meeste mensen worden bang als ze wat betere mensen zien skaten, dus het is echt top dat dit zo'n laag instapniveau heeft".

Daarnaast is het jaarlijkse event ook bedoeld om het skaten in een beter daglicht te zetten. "In Zeewolde is dit wel een beetje de hangplek en daar kijkt niet iedereen even positief naar", vertelt Marin Jongetjes van Straathoekwerk Zeewolde. "Als er hier dan positieve dingen gebeuren is dat alleen maar goed".

Onze Ambassadeurs