Spaanse Pascu tekent contract bij Almere City FC

Geschreven door Redactie
Spaanse Pascu tekent contract bij Almere City FC Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

José Pascual Alba Seva maakt de overstap van FC Dordrecht naar Almere City FC. De 1,84 meter lange box-to-box middenvelder tekent in Almere een contract voor twee seizoenen met een eenzijdige optie op een verlenging.

‘Pascu’ is geboren in Santa Pola, een plaatsje ten zuiden van Alicante. In deze stad zet hij bij Lacross Babel CF zijn eerste stappen in het voetbal. Op 13-jarige leeftijd wordt de middenvelder gehaald door Valencia, waar hij in totaal zeven jaar doorbrengt. Als speler van Valencia O19 speelt hij acht wedstrijden in de UEFA Youth League. In deze periode komt Pascu ook tot vier interlands voor Spanje O18 en wordt hij ook opgeroepen voor Spanje O19.

Sinds 2020 speelt ‘Pascu’ in Nederland. Hij debuteert voor ADO Den Haag op 27 september 2020 en speelt daar in totaal 13 wedstrijden in de Eredivisie, alvorens een overstap te maken naar FC Dordrecht. Hij speelt 37 duels voor Dordrecht, waarin hij vijf assists geeft en één keer scoort.

Pascu: ,,Voor mij is dit een logische vervolgstap in mijn loopbaan. Toen Almere City FC belde, wist ik meteen dat dit het voor mij was. Ik heb bij FC Dordrecht goede verhalen gehoord over de club, onder andere van Michele Santoni, en ben blij dat ik in Nederland kan blijven.”

Technisch manager Johan Hansma: ,,Pascu is een jonge talentvolle dynamische box-to-box middenvelder, die inmiddels goed is geaard in Nederland en hier graag een volgende stap in zijn loopbaan wil maken. Hij is gevallen voor de ambitie van de club en de goede faciliteiten. Ondanks concrete belangstelling van andere clubs zijn wij zeer verheugd dat Pascu heeft gekozen voor onze club!”





Onze Ambassadeurs