Hondenschool Kim moet van de gemeente Ermelo vertrekken

Geschreven door Redactie
Hondenschool Kim moet van de gemeente Ermelo vertrekken

Hondenschool Kim die sinds eind april dit jaar is gevestigd aan de Harderwijkerweg 220 in Ermelo, moet van de gemeente Ermelo haar spullen pakken. Het voorstel van Kim Mourits is volgens de gemeente in strijd met het bestemmingsplan. Kim is erg boos, verdrietig en wanhopig.

Het gaat namelijk erg goed met Hondenschool Kim die iedere dag groeit, en heel veel tevreden klanten heeft. Ze vraagt zich af waarom de gemeente haar dit aandoetIn de corona periode heeft ze laten zien dat ze een goed lopend bedrijf kan starten. Ze is bang dat ze straks in een uitkeringssituatie zit. Ze is KLM stewardess en vreest dat ze volgende maand haar baan verliest.

Agrarische bestemming

In de brief die Kim heeft ontvangen stond dat de locatie een agrarische bestemming heeft (een bestemming die met landbouw te maken heeft) De locatie betreft een voormalige paardenbak en mag alleen voor paarden en alleen hobbymatig gebruikt worden. Bovendien is de erfafscheiding van 1,6 meter te hoog. Volgens de regels mag deze slechts 1 meter hoog zijn.

Rommelig straatbeeld

Er worden nog meer redenen genoemd waarom de hondenschool moet vertrekken van de huidige locatie. Meerdere woningen in de buurt zouden binnen de minimale richtafstand van 50 meter van de hondenschool staan, wat niet mag. Daarnaast zou de hondenschool zorgen voor een rommelig straatbeeld, wat stedenbouwkundig onwenselijk is. De brief waarschuwt Kim geen aanvraag te doen voor een omgevingsvergunning omdat deze toch geweigerd zal moeten worden.

Ze geeft het niet op!

Kim Laat het er niet bij zitten. Ze gaat knokken voor het behouden van haar hondenschool op deze locatie Volgende week woensdag heeft zij een gesprek met burgemeester André Baars over de situatie. Daarnaast is Kim een petitie gestart voor de support die ze nodig heeft voor haar zaak.


Onze Ambassadeurs