Voorstel voor motiemarkt valt in goede aarde

Geschreven door Redactie
Voorstel voor motiemarkt valt in goede aarde

Het plan van BurgerBelang Zeewolde om een motiemarkt te organiseren is in goede aarde gevallen. Donderdagavond werd het voorstel besproken tijdens de raadsvergadering en alle partijen zijn positief.


Tijdens een motiemarkt kunnen burgers ideeën aan raadsleden pitchen. Vinden die het een goed plan, dan kunnen ze het adopteren. In de raad wordt dan beslist of er ook geld naartoe gaat.


BurgerBelang Zeewolde wil voor de eerste motiemarkt een budget van 50.000 euro beschikbaar stellen. In Lelystad vond afgelopen dinsdag voor de vijfde keer een motiemarkt plaats. Daar werden deze keer 47 ideeën besproken en is er een budget van 150.000 euro vrijgemaakt.


Kanttekeningen

Het CDA en de VVD hadden nog wel wat kanttekeningen rondom het plan. Ten eerste hoe dit georganiseerd moet worden als er nog steeds sprake is van het Coronavirus. Daarnaast zijn er vanuit de VVD nog vragen over de beschikbaarheid van het budget. Hij wil hierover met BurgerBelang Zeewolde in gesprek. Dit hoopt hij voor de stemming over het plan op 24 september te kunnen doen.

Onze Ambassadeurs