Laat je huisnummer zien

Geschreven door Redactie
Laat je huisnummer zien

Veel mensen weten het niet maar iedereen in Nederland is verplicht om ervoor te zorgen dat het huisnummer vanaf de openbare weg duidelijk leesbaar is. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het aanbrengen, onderhouden en goed zichtbaar brengen van je huisnummer.

Kunnen de brandweer en politie je huis in noodgevallen vinden?

Is je huisnummer ook in het donker goed zichtbaar en leesbaar vanaf de openbare weg? Vaak zijn huisnummers niet leesbaar of bedekt door klimplanten.

Zorg ervoor dat je huisnummer ook 's nachts goed zichtbaar is. Je kunt zelf iets maken, maar je kunt ook een reflecterend huisnummerbordje bestellen. Het bordje kun je aan een hek, muur of paaltje bevestigen. Zorg er voor dat het overdag en ’s nachts goed te zien is.

Het huisnummerplaatje moet voldoen aan bepaalde eisen

Volgens de wettelijke eisen moet een huisnummerplaatje de minimale afmetingen van 12 x 12 cm hebben. De cijfers zijn minimaal 88 mm hoog en 60 mm breed. Verder moet het huisnummer(plaatje) een kleur hebben, die afwijkt van de ondergrond waarop het bevestigd is. Het plaatje kan het beste hangen op 1.75 tot 2.50 meter hoogte. Natuurlijk is het makkelijk als je huisnummer ook verlicht is.


Onze Ambassadeurs