Harderwijkers veroordeeld tot gevangenisstraffen en schadevergoeding

Geschreven door Redactie
Harderwijkers veroordeeld tot gevangenisstraffen en schadevergoeding

De rechtbank heeft 2 mannen uit Harderwijk veroordeelt van respectievelijk 24 en 31 jaar tot gevangenisstraffen voor een groot aantal inbraken en diefstallen. De oudste man krijgt een gevangenisstraf van 16 maanden. De 24-jarige man moet 10 maanden de gevangenis in.

5 inbraken in 1 nacht

De mannen maakten zich in maart 2020 in 1 nacht schuldig gemaakt aan 5 inbraken en insluipingen in woningen, inbraken in bedrijfspanden en auto’s en diefstal uit een schuur en een auto. Daarbij werd een groot aantal goederen buit gemaakt, waaronder 2 elektrische fietsen. 

De rechtbank neemt het de mannen extra kwalijk dat zij opnieuw het dievenpad op gingen nadat zij die nacht al waren aangehouden voor een auto-inbraak en – na het opmaken van proces-verbaal – weer waren vrijgelaten. De mannen dachten puur aan hun eigen winst en stonden geen moment stil bij de schade en ongemak die het bij de slachtoffers veroorzaakte.

Schadevergoeding

Op basis van DNA-onderzoek kon de 31-jarige man aan nog 2 inbraken worden gelinkt. Daarnaast gebruikte hij bij 1 van de diefstallen geweld om weg te komen. Daarom legt de rechtbank aan hem een hogere straf op. Tot slot moet het duo een schadevergoeding betalen aan 2 van de slachtoffers, van wie spullen kapot waren gegaan of niet werd teruggevonden. Het gaat hier om een bedrag van ruim 2.300 euro. 


Onze Ambassadeurs