Griepprik vanwege corona vaak op andere locatie gegeven

Geschreven door Redactie
Griepprik vanwege corona vaak op andere locatie gegeven

Veel huisartsenpraktijken in Flevoland wijken, vanwege het coronavirus, uit naar andere locaties voor het geven van de griepprik.

Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland. In sommige huisartsenpraktijken kan niet iedereen voldoende afstand van elkaar houden tijdens het vaccinatiespreekuur.


Daarom geeft huisartsenpraktijk Marknesse e.o. de griepprik in de plaatselijke kerk. Een aantal andere praktijken kiest dit jaar voor een multifunctioneel centrum of een sportzaal. Maandag meldde Zorggroep Almere de griepprik voor een groot deel in het weekend te geven. Dan is het rustiger in de gezondheidscentra waar de prik gegeven wordt, is de verwachting. 

Warande in Lelystad verplaatst de locatie voor het vaccineren naar een gymzaal van het kindcentrum in de buurt. Praktijk Mangard, ook uit Lelystad, zet de prik in het multifunctionele centrum Atolplaza. Huisartsenpraktijk Deneer en Van Gaalen uit Dronten kiest voor een sportzaal. Op deze plekken is voldoende ruimte om afstand te kunnen houden. 


De huisartsenpraktijk die de griepprik wel in de eigen praktijk geven, hebben extra maatregelen genomen. Zo is er het dringende advies om een mondkapje te dragen. Verder werken de praktijken met tijdsvakken en zijn er looproutes. Huisartsenpraktijk Bongers in Zeewolde biedt 80-plussers aan om thuis langs te komen.

Onze Ambassadeurs