Rondje om meer Wolderwijd

Geschreven door Redactie
Rondje om meer Wolderwijd

Aan het Wolderwijd liggen twee plaatsen, Zeewolde en Harderwijk. Harderwijk is een stad in Gelderland die van alles te bieden heeft; van water tot natuur en van cultuur tot culinair. Je gaat een route rijden die dit alles heeft. Vanaf Harderwijk rijdt u langs het meer Wolderwijd. Dit is een van de Veluwerandmeren.

Bij Strand Nulde kun je zwemmen of gewoon even genieten van de rust. Hierna passeer je de Nijkerkersluis terwijl je oversteekt naar Flevoland. Jaarlijks passeren 35.000 schepen deze sluizen. Langs het Nuldernauw rijd je door de jongste provincie van Nederland. Flevoland kenmerkt zich door veel open ruimte en een strakke indeling. Dat zie je hier ook terug.

Na een oase van groen kom je in Zeewolde. Dit werd in 1984 een zelfstandige gemeente en is daarmee de jongste, niet door samenvoeging ontstane, gemeente van Nederland. De toren van kerkgebouw Open Haven heeft een carillion met vijftig klokken. Met wat geluk hoor je ze. Via het aquaduct Harderwijk kom je weer in de provincie Gelderland. Na deze route kun je heerlijk dineren.


Onze Ambassadeurs