Twitter Trump (weer) gehackt door Nederlander

Geschreven door Redactie
Twitter Trump (weer) gehackt door Nederlander

Dat het belangrijk is om een sterk wachtwoord te kiezen weet bijna iedereen. Toch is Donald Trump er geen kei in. Voor de tweede keer is het een Nederlander gelukt om het Twitter-account van de Amerikaanse president te hacken.

Het raden van het wachtwoord was een makkie: na zeven keer had de Nederlandse Victor Gevers hem geraden. Het wachtwoord was ‘maga2020!, oftewel Make America Great Again 2020. Dat betekent 'maak Amerika weer geweldig', de slogan die Trump gebruikt in zijn campagne voor de presidentsverkiezingen.

Gevers heeft uiteindelijk niets gedaan op het Twitter-account. Hij deed de hack alleen om Trump te waarschuwen. Tijdens een campagnebijeenkomst deze week riep de Amerikaanse president nog dat ‘niemand gehackt wordt’, omdat je daar iemand met een enorm hoog IQ voor nodig zou hebben. Zijn werknemers hebben inmiddels contact opgenomen met Gevers om over de hack te praten. Het is niet de eerste keer dat de Nederlander het wachtwoord van Trump hackt. In 2016, tijdens de vorige presidentsverkiezingen, lukte het hem ook. Hij raadde toen het wachtwoord ‘yourefired’, in het Nederlands betekent dat 'je bent ontslagen'. Dit was een zin die Trump vaak riep in de Amerikaanse televisieserie The Apprentice. Van die hack heeft de president blijkbaar weinig opgestoken...

Onze Ambassadeurs