Jeugdhonk The Basement gaat weer open

Geschreven door Redactie
Jeugdhonk The Basement gaat weer open

Jeugdhonk The Basement in Zeewolde wordt over een aantal maanden weer in gebruik genomen. Dat laat de gemeente Zeewolde weten.

Het iconische pand aan het Kluunpad wordt weer in gebruik genomen voor jongeren- en jeugdwerk in Zeewolde. In 2018 sloot het gebouw de deuren.


Jeugdwerker Marin Jongetjes kan niet wachten tot zij en haar collega's weer naar binnen kunnen. "Het zit vol herinneringen. We hebben een hoop met elkaar meegemaakt." Het jongerenwerk werd twee jaar geleden verplaatst naar een andere plek in het dorp. Tot grote teleurstelling van de jongeren en de jongerenwerkers. Zij bleven de afgelopen jaren strijden om hun eigen plek weer open te krijgen. Met succes. 


Ook Tara Hogg is blij dat The Basement weer open gaat. Vanaf haar twaalfde kwam ze bij deze jongerenplek. "Het is altijd mijn tweede huis geweest." Op haar achttiende sloot het gebouw. Iets wat volgens Hogg nooit had mogen gebeuren. Het is volgens haar een plek waar jongeren zichzelf kunnen zijn. "De jeugd is de toekomst en ik vind het belangrijk dat ze een plek hebben." 


Door de jarenlange leegstand kan het gebouw niet meteen in gebruik genomen worden. De vloeren moeten worden vervangen, de toiletten opgeknapt en de wanden opnieuw geverfd. Dat laatste moeten de jongeren zelf doen. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond worden de deuren van The Basement geopend.

Onze Ambassadeurs