Gemeente wil bijna 85.000 euro investeren in centrum

Geschreven door Redactie
Gemeente wil bijna 85.000 euro investeren in centrum

De gemeente Zeewolde wil de komende jaren zo'n 85.000 euro investeren in het winkelcentrum. Het centrum moet daardoor gezelliger worden voor inwoners en toeristen. Met het geld wil de gemeente Zeewolde nieuwe projecten starten en doorgaan met eerder begonnen acties om het winkelcentrum nieuw leven in te blazen.


De eyecatcher van het project moet een groot ledscherm worden. Hiervoor is zo'n 25.000 euro gereserveerd. Op het scherm kunnen foto's en video's worden getoond. Het idee is dat daarop te zien is wat er allemaal in Zeewolde te doen is. Daarnaast kunnen de lokale ondernemers daarop hun acties laten zien. 


De kleine 60.000 euro die overblijft, wil de gemeente Zeewolde gebruiken om de eerder gerealiseerde vernieuwingen in het centrum te onderhouden. Het gaat dan om de ledverlichting die in het centrum is aangebracht, en om de verlichte plantenbakken aan pilaren. 


De centrumondernemers doen daar nog een schepje bovenop. Om de gezelligheid te vergroten komen er meer bloembakken en ook vlaggen. In de decembermaand gaan de ondernemers kerstbomen met lampjes voor hun winkel zetten.

Onze Ambassadeurs