Woningverkoop stijgt het snelst in Zeewolde

Geschreven door Redactie
Woningverkoop stijgt het snelst in Zeewolde

Zeewolde heeft het afgelopen jaar met 80 procent de grootste stijging van Nederland geboekt in het aantal verkochte huizen. Dat blijkt uit cijfers van woningtaxateur Calcasa.

Tussen 1 oktober 2019 en 1 oktober dit jaar werden in Zeewolde 780 huizen verkocht. Dat zijn er zo'n 350 meer dan in die periode een jaar eerder.

In de rest van de provincie was de stijging minder groot. Urk staat op de tweede plek, met 260 verkochte huizen (31 meer, ofwel +13,5 procent). Lelystad is derde met een toename van 12,7 procent. Daar werden 1474 woningen verkocht, 166 meer dan het jaar ervoor.


Noordoostpolder volgt met 853 verkochte huizen (+69, een toename van 8,8 procent). In Dronten werd een groei van 5 procent gerealiseerd met 760 verkochte huizen (+36). Hekkensluiter is Almere met 3294 verkochte huizen, vrijwel evenveel als een jaar eerder. 

Flevoland staat vergeleken met de andere provincies op de tweede plek wat betreft de stijging van de huizenprijzen. Een eengezinswoning werd 9,8 procent duurder en kost nu gemiddeld 295.000 euro. Groningen staat bovenaan met een prijsstijging van 11,3 procent. Een eengezinswoning is daar met gemiddeld 257.000 euro wel goedkoper dan in Flevoland.

Onze Ambassadeurs