Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 vervangt noodverordening

Geschreven door Redactie
Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 vervangt noodverordening

Vanaf maart 2020 zijn de maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus vastgelegd in noodverordeningen.

Alle veiligheidsregio’s in Nederland maakten deze in opdracht van de minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Noodverordeningen zijn voor (crisis)situaties van korte tijd. Maar de coronacrisis duurt langer. Daarom heeft het kabinet de noodverordeningen vervangen door de tijdelijke coronawet (Tijdelijke wet maatregelen COVID-19).


Deze tijdelijke wet gaat in op dinsdag 1 december 2020 en is 3 maanden geldig. Als dat nodig is kan het kabinet de Tijdelijke wet maatregelen covid-19 steeds met 3 maanden verlengen. De Tijdelijke wet maatregelen covid-19 zorgt voor een betere controle van de maatregelen via het parlement. De wet betekent ook dat tijdelijke bevoegdheden van de voorzitter van de Veiligheidsregio weer teruggaan naar de burgemeester. Meer informatie over de tijdelijke wet vindt u op de website van Rijksoverheid. 


Omdat de tijdelijke coronawet de noodverordening vervangt trekt de voorzitter van de veiligheidsregio de noodverordening in. Dit besluit kun je vinden op de website van Veiligheidsregio Flevoland. 


Heb je na het lezen van dit bericht nog vragen? Op rijksoverheid.nl vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19. 


Onze Ambassadeurs