Horeca zet lampen aan en vraagt om 'licht in de duisternis'

Geschreven door Redactie
Horeca zet lampen aan en vraagt om 'licht in de duisternis'

Bij een aantal horecazaken in Flevoland ging maandagavond het licht aan. Met de actie wilden cafés en restaurants laten zien dat ze nog bestaan en vroegen ze aandacht voor hun situatie.

Vanwege de coronamaatregelen zijn veel horecazaken sinds 14 oktober opnieuw gesloten.


Kroegen en cafés hebben het een stuk zwaarder. Daar mag niemand meer komen. De taps staan leeg, het is vooral voor de 'natte horeca' een drama. De restauranteigenaar denkt zelf het hoofd boven water te kunnen houden, maar hij vreest voor het lot van anderen. De 'licht in de duisternis'-actie van de horeca vond plaats op de dag dat ook in Den Haag gedemonstreerd werd door de sector. Door de lichten vanaf 19 uur aan te doen, werd op symbolische wijze gevraagd om licht aan het einde van de tunnel. Ze willen nu wel eens weten wanneer ze open mogen gaan.


Ze hebben wel begrip voor de maatregelen, maar de onduidelijkheid is voor hen niet te doen. Ze hopen dat het kabinet morgen een datum noemt waarop de deuren weer open mogen. Zelfs al laat dat moment nog even op zich wachten. Dan weten ze in ieder geval waar ze aan toe zijn.

Onze Ambassadeurs