Tulpeiland en Lanterstrand aan de kust van Zeewolde

Geschreven door Redactie
Tulpeiland en Lanterstrand aan de kust van Zeewolde

Het Tulpeiland, in de vorm van een tulp, is een markant onderdeel van de Kustzone van Zeewolde. Het biedt in de toekomst gelegenheid voor horeca, toerisme en watersport.  De kosten voor dit project worden voor een groot deel gedragen door een Europese subsidie.

De rest wordt aangevuld door een bijdrage van Rijkswaterstaat en een subsidie van de Coöperatie Gastvrije Randmeren, waar de gemeente Zeewolde deel van uit maakt. 

Het Lanterstrand ligt vlakbij het Tulpeiland. Het strand is nog niet in gebruik. Het advies is om er niet te zwemmen. Het opgespoten zand heeft namelijk tijd nodig om in te klinken. Ook is er minimaal 2 jaar nodig om de kwaliteit van het zwemwater te garanderen. Verder is het voor een veilig gebruik nodig dat er drijflijnen aanwezig zijn, toiletten/douches en afvalcontainers. 

Nu gaan surfen en zwemmen vaak niet goed samen. Om letsel te voorkomen wordt daarom het gebruik van het strand bij voorkeur verdeeld. Zo is op het Woldstrand onderscheid gemaakt tussen kinderstrand, jongerenstrand en surfstrand. Dit zou ook een optie kunnen zijn voor het Lanterstrand en Stille Strand. 


Onze Ambassadeurs