Meer doden door geweld in Flevoland

Geschreven door Redactie
Meer doden door geweld in Flevoland

In 2020 zijn er vijf mensen door geweld om het leven gekomen in Flevoland.

Dat is één meer dan vorig jaar.


Bij een steekpartij in de Almeerse Stedenwijk kwam een man om het leven. Dat gebeurde na een vechtpartij in de nacht van 14 op 15 augustus op het parkeerterrein bij club Paragon aan de Breskensweg. De verdachte zit nog vast. 


Buurman Joop

Begin september werd een 62-jarige Lelystedeling neergestoken aan De Stelling in Lelystad. De aanleiding zou een conflict over geluidsoverlast zijn geweest. De overleden man was erg geliefd bij buurtbewoners en werd liefkozend ‘buurman Joop’ genoemd. Na zijn dood werd bij zijn huis een erehaag gevormd. Ook werden bij zijn woning bloemen en kaarsjes neergezet. De verdachte zit nog vast.


Dode baby

Een vrouw uit Lelystad zit sinds 15 november vast omdat haar acht maanden oude dochter Yara begin oktober onder verdachte omstandigheden om het leven is gekomen. De vrouw wordt verdacht van doodslag, dan wel dood door schuld. In eerste instantie dachten artsen aan wiegendood, maar in de urine van de baby bleken sporen van GHB te zitten. Daarop stelde het Openbaar Ministerie een onderzoek in, dat leidde tot de arrestatie van de vrouw.


Parkeerterrein ROC

Een 19-jarige man uit Almere is eind november overleden na een steekpartij aan het Agorawagenplein in Lelystad. Een 21-jarige Almeerder was bij het slachtoffer toen de agenten arriveerden. Hij werd aangehouden, maar zit niet meer vast. Later werd nog een andere verdachte aangehouden voor de fatale steekpartij.


Dode vrouw in woning

Eind november werd een man opgepakt na de vondst van een dode vrouw in Zeewolde. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de 54-jarige man van doodslag. Hij was zaterdag 28 november aanwezig in de woning toen het slachtoffer vergeefs werd gereanimeerd. Volgens de politie en het OM is de vrouw onder verdachte omstandigheden overleden.

Onze Ambassadeurs